Napolitana cu crema caramel si nuci

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
21 Dec 2013 | 34924 vizualizari
Napolitana cu crema caramel si nuci

Prajiturica aceasta delicioasa a facut-o mama mea iar reteta apartine D-lui Cristian Borod, vestitul Bucatar maniac. Noua ne-a placut in mod deosebit, crema este potrivit de moale pentru a fi intinsa cu usurinta si deosebit de gustoasa. Am dat cuiva sa guste din aceasta prajitura si mi-a spus ca parca-i miere :-). Deci merita sa o incercati si se face si foarte usor!

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 80 gr nuci (o cana)
  • 400 gr zahar (2 cani)
  • 3 oua
  • 4 foi napolitana
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata (optional)

Mod de preparare

Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza.

Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec se adauga peste mixul de caramel si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la incorporare. Se lasa pe foc mic, mesteccand continuu, cca 15 min., pana se ingroasa putin.

Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si nuca prajita si tocata mai mare.

Se lasa la racit apoi ungem foile de napolitana cu crema, presam prajitura cu ceva greu (fund de lemn sau cratita cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se fragezeasca.

Se taie romburi sau patrate si se poate glazura cu ciocolata topita.

Pofta buna! este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu crema caramel si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura senzationala

Postat de Teo

Prajitura senzationala

Mod de preparare. Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam...

Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema caramel

Postat de cristinutanicolita

Foi de napolitane cu crema caramel

200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2013, 01:51
Servesc acum pana e proaspata
la 21.12.2013, 05:32
Imi aduce aminte de copilarie ,napolitana ta.
la 21.12.2013, 07:17
numai buna la cafea
la 21.12.2013, 07:52
Ce frumoase sunt !
la 21.12.2013, 08:07
Eu dau

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking