Ingrediente
- 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
- Pentru sosul caramel :
- 400g zahar
- 6 linguri iaurt (smantana)
- Pentru glazura :
- 300 g ciocolata
- 200-250 ml lapte
- 75 g unt
- bomboane de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
Intai am preparat sosul caramel :
Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.
Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .
Glazura de ciocolata o preparam astfel :
Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .
Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .
Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .
Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|