Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

Postat de krysty in Torturi
6 Mai 2014 | 15887 vizualizari
Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata  (reteta nr.100)

Acum sper sa ajunga la toata lumea :x

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
  • Pentru sosul caramel :
  • 400g zahar
  • 6 linguri iaurt (smantana)
  • Pentru glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml lapte
  • 75 g unt
  • bomboane de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Intai am preparat sosul caramel :

Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.

Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .

Glazura de ciocolata o preparam astfel :

Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .

Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .

Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .

Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Postat de Constelatialeu

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Iata cum se prepara Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana Blat : Mi-am pregatit forma de tort, o forma cu inel detasabil de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 19:18
bravo la cat mai multe retete
la 06.05.2014, 19:21
Bravo,la cat mai multe !
la 06.05.2014, 19:26
Arata extraordinar de bine! Felicitari!
la 06.05.2014, 19:29
Felicitari si la cat mai multe retete!
Sa dai si de baut )
la 06.05.2014, 19:30
bestiala! caramelul si ciocolata.. preferatele mele

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking