Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

Postat de krysty in Torturi
6 Mai 2014 | 15925 vizualizari
Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata  (reteta nr.100)

Acum sper sa ajunga la toata lumea :x

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
  • Pentru sosul caramel :
  • 400g zahar
  • 6 linguri iaurt (smantana)
  • Pentru glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml lapte
  • 75 g unt
  • bomboane de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Intai am preparat sosul caramel :

Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.

Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .

Glazura de ciocolata o preparam astfel :

Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .

Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .

Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .

Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Finetti

Postat de licurici_lra

Desert cheesecake cu Finetti

Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 19:18
bravo la cat mai multe retete
la 06.05.2014, 19:21
Bravo,la cat mai multe !
la 06.05.2014, 19:26
Arata extraordinar de bine! Felicitari!
la 06.05.2014, 19:29
Felicitari si la cat mai multe retete!
Sa dai si de baut )
la 06.05.2014, 19:30
bestiala! caramelul si ciocolata.. preferatele mele

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking