Ingrediente
- 3 foi de napolitane
- 400 g zahar
- 100 g faina
- 250 ml lapte
- 1 pachet de unt
- 200 g arahide nesarate
Mod de preparare
Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.
Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.
Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|