Foi Lica (reteta mamei)

Postat de dena in Prajituri
23 Feb 2012 | 26373 vizualizari
Foi Lica (reteta mamei)

Am copiat in cateva zile caietul de retete al mamei. E pasionata de gatit iar cand era la serviciu facea schimb de retete cu colegele ei. Acum le pregateste cu o rapiditate uimitoare. Multumesc MAMA!!

Ingrediente

  • 1 margarina Unirea
  • 1 cana de zahar (se foloseste o cana de ceai)
  • 3 oua intregi
  • 1 cana de nuci taiate
  • 1 cana de zahar (pentru caramel)
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta).

Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate.

Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de zahar la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se adauga peste compozitia ingrosata de mai sus amestecand repede. Va incepe sa fiarba.

Intregul amestec se aseaza intre cele 2 foi de napolitana peste care se aseaza o greutate  si se da la loc racoros sa se intareasca.

De obicei se taie a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta mamei)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă,...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 13:28
imi place
la 23.02.2012, 13:34
si noua si e tare usor de facut
la 23.02.2012, 15:01
Si eu fac azi o praji cu ceva foi Lica si blat din albusuri , dar mi s-a taiat panarama de crema , cred ca arunc totul , cat is de nervoasa
la 23.02.2012, 15:26
nu fii suparata, stai si linisteste-te si o iei de la capat . Vin sa te ajut
la 23.02.2012, 15:52
Tare mult imim place prajitura asta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking