Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
17 Iul 2016 | 4577 vizualizari
Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Ingrediente

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat dupa gust
  • 300 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • faina alba cat cuprinde (aprox. 600 - 650 gr)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.

I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.

Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.

Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca 15- 20 secunde.

Am adaugat rocotta, putina sare si am amestecat, obtinand o crema tartinabila.

Peste foaia de aluat intinsa a uns un strat generos de crema din unt+ricotta.

Am rulat aluatul strans, apoi l-am impartit in 20 parti egale.

Fiecare parte am asezat-o cu spirala de crema in sus, am purdat bine cu faina sa nu se lipeasca de sucitoare, apoi am intins fiecare portie de aluat cat am putut de subtire.

Le-am prajit pe rand in tigaia incinsa in care dupa fiecare placinta am adaugat cate o lingura de ulei.

Sunt foarte bune fierbinti dar si reci, alaturi de un iaurt sau un pahar cu suc de rosii :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Snitele de pui picante

Postat de merisor67

Snitele de pui picante

Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

Postat de sufletista

Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2016, 18:52
Ai tigaie magica, uite cate ai facut....
la 17.07.2016, 18:55
la 17.07.2016, 19:56
Ce bunatate!
la 17.07.2016, 20:33
super
la 18.07.2016, 00:30
Cred ca e tare bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking