Ingrediente
- sunca ( slanina de porc )
- o capatana de usturoi
- 2 linguri de boia de ardei ( amestec dulce cu iute )
- piper boabe
- foi de dafin
- un pahar de tuica
Mod de preparare
Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat pentru ca nu stiu unde tine nevasta-mea piperul boabe) si doua linguri de boia. Puteam sa pun si niste frunze de dafin , dar n-am stiut ca avem.
Daca sunca pe care vreti sa o fierbeti nu a fost sarata in prealabil puteti sa puneti in compozitia de fiert si o lingura de sare. Fierbeti sunca cu capacul pus pe oala pana cand furculita intra cu usurinta in sunca (atentie mare sa nu exagerati caci sunca va deveni gelatinoasa!) apoi o lasati sa se raceasca tot in oala acoperita ca sa ia cat mai mult din savoarea condimentelor. Cand bucatile de sunca s-au racit le scoateti din oala, le puneti putin la uscat si le pudrati cu boia.Va doresc sa fiti sanatosi, sa aveti pofta si o tuica buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|