Fougasse aux Fleur de Sel

Postat de mitinita in Piine
3 Dec 2012 | 3354 vizualizari
Fougasse aux Fleur de Sel

Fougasse aux Fleur de Sel Fougasse este o paine plata din sudul Frantei,poate fi simpla sau aromata,iar in Provence,de Craciun,este pregatita cu aroma de apa de portocale si este parte a unei mese cu treisprezece deserturi care simbolizeaza cei doisprezece apostoli si pe Isus. Fleur de Sel este o sare grunjoasa si putin umeda si care este cea mai buna sare pe care am gustat-o vreodata.

Ingrediente

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • Pentru topping:
  • 1 lingura de chipsuri de usturoi
  • 1 lingurita fleur de sel

Mod de preparare

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina. Impartim aluatul in doua parti egale,luam o parte si o aplatizam. Modelam aluatul in forma de minge, il intindem si presaram sarea si bucatile de usturoi. 

Impaturim de cateva ori,apoi intindem o forma ovala. Facem taieturi diagonale si le desfacem cu degetele. Mai presaram putina sare si usturoi,punem fougasse-ul in tava ,acoperim cu o folie si lasam deoparte sa se dubleze in volum.

Ungem painea cu putin ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit,cam 20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fougasse aux Fleur de Sel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de madi_marin

Chifle pufoase

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de...

Citeste continuarea

Paine impletita, cu mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Paine impletita, cu mix de seminte

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 14:58
iata-le frumuselele
la 03.12.2012, 14:59
iar am ramas in urma
la 03.12.2012, 15:02
mama, ce bine arata! putem gusta si noi ?
la 03.12.2012, 15:02
baga viteza,ca ai si ajutoare
la 03.12.2012, 15:07
13 deserturi? Şi uite că au semnificaţie relogioasă. Sigur acolo e de mine

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking