Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

Postat de Doinavar in Porc
11 Feb 2013 | 4029 vizualizari
Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia. Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana. Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.

Ingrediente

  • 1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml vin rosu
  • 75 ml coniac
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.)
  • tarhon, cimbru verde si uscat
  • faina alba
  • un polonic de smantana proaspata
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.

Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baitzul in care s-a marinat carnea.

Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Mancarea este gata. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Postat de AdrianUdrea

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in...

Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de oanapl

Fasole cu ciolan

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2013, 13:45
place
la 11.02.2013, 19:30
vin la masa
la 11.02.2013, 22:42
la 13.02.2013, 18:54
Multumesc mult de tot.
la 22.12.2013, 15:42

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking