Carne de porc á la Portuguesa

Postat de cristeena20 in Porc
26 Oct 2012 | 4433 vizualizari
Carne de porc á la Portuguesa

- e o mancare tipica portugheza..si foarte buna.

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de porc
  • sare, piper, dafin,
  • pasta de paprikafacuta in casa (200 gr)
  • 150 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • 100 gr untura de porc
  • 400 gr cartofi
  • 2 lamai
  • 100 gr coriandru verde
  • 100 gr muraturi asortate (conopida, castraveti, ceapa murata, gogosari)
  • masline negre

Mod de preparare

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb.

- intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si lasati sa fiarba toate impreuna cca 20 min.

- cartofii se tau cubulete si se prajesc in ulei incins . Se scot si se adauga la carne. Adaugam coriandrul verde sis ervim cu muraturile taiate marunt si maslinele fara sambure. Se poate servi cu felii de lamaie alaturi. Eu as adauga o ammaliguta romaneasca alaturi :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc á la Portuguesa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

       Pulpa de porc trebuie sa fie degresata si dezosata. Se spala, se zvanta si se portioneaza bucati mai groase.Acestea se dau cu putin ulei, se condimenteaza,...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Postat de Corina33

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 13:05
la 26.10.2012, 13:08
la 26.10.2012, 13:34
foarte bun
la 26.10.2012, 14:04
place
la 26.10.2012, 14:57
ce bine arata trebuie incercata

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking