Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

Postat de krysty in Porc
27 Noi 2013 | 5593 vizualizari
Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

Ingrediente

  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
  • +
  • 500 g pulpa de porc
  • ulei pentru prajit carnea
  • Pentru sos :
  • 6 cepe
  • 2 gogosari
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei. Adaugam o cana de apa, ca sa fiarba putin carnea inainte. Cand este aproape prajita...scoatem carnea si o tocam cubulete.

Sosul se prepara astfel :

Curatam cepele si gogosarii,apoi le spalam . Le tocam julien si le punem la calit in ulei .Cand se rumenesc usor ,adaugam sare,piper si o cescuta de apa. Adaugam cand sosul este gata, cubuletele de carne.

Sosul se serveste alaturi de piure . Decoram cu verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.  Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3...

Citeste continuarea

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Postat de robert_badica

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 11:38
ioi
la 27.11.2013, 11:45
la 27.11.2013, 11:46
la 27.11.2013, 11:48
Ce bunaciuneeee!
la 27.11.2013, 11:50
bun!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking