Ingrediente
- 4 felii de pâine toast
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 50 grame de unt
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se taie în două fiecare felie de pâine toast.
Ouăle se mixează cu zahărul brun, esența de vanilie și laptele cald. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și scorțișoara și apoi se mixează pentru omogenizare.
Se topește untul în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei.
Se înmoaie 2-3 jumătăți de felii de pâine în amestecul de ouă cu lapte și mirodenii, pe ambele fețe, în așa fel încât să se pătrundă ușor.
Când untul s-a înfierbântat, se pun în tigaie feliile de pâine îmbibate și se prăjesc la foc mic, pe ambele fețe, până ce se rumenesc frumos.
Când sunt gata, se scot cu o paletă și se servesc calde, cu miere lichidă, sau cu sirop de arțar.
Cine dorește niște friganele mai speciale, le poate garnisi cu fructe (felii de mere, sau pere, rondele de banane...) caramelizate la tigaie, în 1-2 linguri de zahăr brun și unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele americane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|