Frigarui de porc cu legume

Postat de panacris in Porc
20 Apr 2020 | 2670 vizualizari
Frigarui de porc cu legume

De obicei, frigăruile, le gătim în aer liber la grătar, pe cărbune sau foc de lemne, dar în această perioadă, ne-am adaptat și le-am gătim acasă pe plita de fontă. Eeee, vă aduc o idee pentru 1 Mai 2020, când #stamacasa!  ;) P.S. N-am avut timp și loc de poze artistice :D Zmeișorii, au rezolvat rapid frigăruile, și mi-au spus Săru' mâna pentru masă, să mai faci, dar nu așa petru o măsea, ci să ne săturăm și noi :D :)))

Ingrediente

  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ciuperci champignon proaspete (piciorușele) cca. 8 bucăți,
  • Roșii cherry 8 bucăți,
  • Bețe de frigărui 8 bucăți,
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Cimbru uscat.

Mod de preparare

Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.

Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.

Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.

Ciupercile se curăță se spală și se desprind piciorușele.

Se începe ansamblarea frigăruilor: se ia un băț de frigăruie, se înfige un cubuleț de pulpă de porc, o bucată de ardei, o bucată de kaizer, un cubuleț de pulpă de porc, un picioruș de ciupercă, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o roșie cherry, o bucată de kaizer, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o felie de ceapă, sau cum vă vine la îndemnă, dar întotdeauna o legumă, alternând cu o proteină.

Frigăruile se ung cu puțin ulei de măsline și se presară cimbru, nu folosesc sare, e sufficient cimbrul și kaizerul afumat.

De obicei frigăruile le gătim în aer liber la grătar, dar în această perioadă, le gătim acasă pe plita de fontă. Se încinge plita, apoi se așează frigăruile și se gătesc cca. 20 de minute, întorcându-se pe fiecare parte până ce se rumenesc legumele și carnea se gătește.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

Postat de vasimur

Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2020, 20:53
Foarte gustoase...!
la 20.04.2020, 21:07
Yummy! Chiar mi-ai făcut poftă cu astea!
la 20.04.2020, 21:10
la 20.04.2020, 21:53
la 20.04.2020, 22:18
Yamm, bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking