Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Pui
14 Iul 2011 | 4974 vizualizari
Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie

Această delicatesă de inspirație indiană se poate prepara foarte ușor acasă cu ajutorul tigăii-grătar. Frigăruile preparate pe grătar sunt suculente, astfel că obţineţi un gust delicios şi aromat, de la o masă sănătoasă și delicioasă.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • • 1 piept de pui dezosat
  • • 250 g rosii cherry
  • • iaurt de băut
  • • o lingurită de praf de curry
  • • o jumătate de castravete
  • • 2 cepe rosii mici
  • • pătrunjel verde
  • • o salată verde
  • • ulei de măsline
  • • 4 lipii sau chapatis

Mod de preparare

Pentru început am preparat marinada din iaurt si praful de curry, iar betele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăti si l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveti timp).

Într-un bol am amestecat ceapa rosie tăiată solzisori, castravetele feliat si pătrunjelul verde; le-am sărat, piperat si am stropit salata cu ulei de măsline. Rămâne la rece până când o servim.

Bucățile de piept de pui le-am curătat de marinada în exces si le-am înfipt alternativ cu rosiile pe betele de frigărui umezite.

Se încinge tigaia-grătar si se asează frigăruile să se rumenească. Se întorc pe fiecare parte la 2-3 minute. La acest moment, deoarece roșiile nu erau destul de coapte, am decis să pun frigăruile la cuptor pentru câteva minute. Astfel, le-am asezat într-o tavă, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline si le-am lăsat la cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute, până se rumeneste frumos carnea, iar rosiile se pătrund (timp în care se mai întorc de pe o parte pe alta).
Să aveti poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu salata de castraveti si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2011, 21:10
excelent
la 14.07.2011, 21:20
Mmmm....
la 14.07.2011, 21:22
o mare bunatate
la 14.07.2011, 21:55
un preparat cu adevarat gustos si o prezentare pe masura.felicitari!
la 14.07.2011, 22:05
ne place, ne place, ne place place place

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking