Frigarui din carne de porc

Postat de anisoara in Porc
25 Dec 2009 | 30782 vizualizari
Frigarui din carne de porc

Un sfat util de preparare a frigaruilor : La coacerea frigaruilor mereu folosim o sticla cu lichid( apa, vin , bere) ca sa turnam deasupra carnii sa nu se arda. Eu va propun o metoda foarte utila , dupa care carnea devinde coapta foarte bine si fragila ( in suculm ei). Luati o bucata mare ( cit sa acopere toti frigaruii) de hirtie de pergament care se foloseste la coacerea produselor in cuptor. Inmuiati-o in apa bine, scurgeti-o de apa si acoperiti frigaruii in timpul coacerii lor. Veti ramine foarte satisfacuti de rezultatul care il veti primi.

Ingrediente

  • 4 kg de carne de porc sau vita
  • 250 gr de mayonesa clasica ( I metoda)
  • 4 lingurite de zahar sau
  • 2 lingurite de miere de albina ( II metoda)
  • Sare,
  • Piper negru
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati cu partile egale de 4-5 cm . Carnea se marineaza dupa 2 metode :

Prima metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Peurma se toarna mayonesa ( e de dorit Provansal) in carne si se amesteca minutios. Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore( se poate si mai mult timp) , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine, pentru bucatile de carne sa prinda la inceput o pojgita de jur imprejur , ca sa nu-si pearda sucul ei.
Eu nu adaug alte condimente otet sau vin . Dupa aceasta metoda de preparare a frigaruilor carnea isi pastreaza gustul ei natural . Tot timpul mi-ai reusit foarte bine si toti oaspetii intreaba , dar cum i-ai marinat sa sunt atita de gustosi …


A doua metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Se prepara marinada in urmatorul fel : Se adauga intrun pahar ( 200 gr) de apa fiarta racita 2 lingurite de zahar ( fara virf) sau 1 lingurita de miere de albina si se amesteca bine. Acest sirop se foloseste pentru 2 kg de carne, la 4 kg de carne trebuie sa preparam siropul din 2 pahare de apa.

Peurma se toarna siropul in carne si se amesteca bine cu miina . Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine.
Daca preparati frigarui din carne de vita va recomand sa adaugati si 2-3 linguri de ulei in marinada, deaorece , carnea este mai uscata decit cea de porc.

Va doresc succese si POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Varza calita cu frigarui si carnati proaspeti

Postat de Constelatialeu

Varza calita cu frigarui si carnati proaspeti

Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2009, 01:17

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking