Ingrediente
- 600-650 grame de piept de pui
- Pentru marinadă:
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de miere de albine
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- chilli
- chimen măcinat
- Pentru prăjit:
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.
Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.
Se pun cubulețele din piept de pui în marinadă. Se amestecă ușor, în așa fel încât cubulețele din piept de pui să fie cuprinse în totalitate de marinadă. Se lasă cubulețele din piept de pui la rece, la marinat, timp de o oră.
După acest interval de timp, se pun câte 4-5 cubulețe pe fiecare bețișor, scurtat dinainte, pentru ca frigăruile să fie ușor de prăjit în tigaie.
Se rumenesc frigăruile în ulei fierbinte și la foc mic, se întorc pe toate fețele, iar la urmă se toarnă marinada peste ele, în tigaie. Se lasă ca să se caramelizeze, după care se scot frigăruile pe un platou și se servesc cu garnitura preferată. Eu le-am servit cu cus-cus în unt și am adăugat în fiecare farfurie câte o lingură de sos caramelizat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|