Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat

Postat de RODIMUR in Pui
21 Dec 2020 | 2908 vizualizari
Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat

Am găsit de curând un alt mod de a prepara pieptul de pui și nu am stat prea mult pe gânduri, înainte de a pune planul în aplicare. Am găsit rețeta pe un site francez, dar am adaptat-o puțin la condițiile noastre (asta înseamnă și ingredientele noastre la îndemână). Acest preparat se face destul de repede, iar pieptul de pui este fraged și are un ușor gust dulceag de la marinadă. S-ar putea spune că seamănă puțin cu frigăruile japoneze Yakitori. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat la marinat.

Ingrediente

  • 600-650 grame de piept de pui
  • Pentru marinadă:
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • chilli
  • chimen măcinat
  • Pentru prăjit:
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.

Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.

Se pun cubulețele din piept de pui în marinadă. Se amestecă ușor, în așa fel încât  cubulețele din piept de pui să fie cuprinse în totalitate de marinadă. Se lasă cubulețele din piept de pui la rece, la marinat, timp de o oră.

După acest interval de timp, se pun câte 4-5 cubulețe pe fiecare bețișor, scurtat dinainte, pentru ca frigăruile să fie ușor de prăjit în tigaie.

Se rumenesc frigăruile în ulei fierbinte și la foc mic, se întorc pe toate fețele, iar la urmă se toarnă marinada peste ele, în tigaie. Se lasă ca să se caramelizeze, după care se scot frigăruile pe un platou și se servesc cu garnitura preferată. Eu le-am servit cu cus-cus în unt și am adăugat în fiecare farfurie câte o lingură de sos caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile...

Citeste continuarea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Postat de timea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui. Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 21.12.2020, 01:45
Prezenta la frigarui
la 21.12.2020, 05:15
...hop si eu, imediat in stanga Mihaelei
la 21.12.2020, 08:32
Asa ceva nu se refuza!
la 21.12.2020, 08:51
Bine, Mihaela, te servesc cu drag...
la 21.12.2020, 08:52
Și pe tine, Claudia...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking