Ingrediente
- 1 iepure
- 2 cepe
- jumatate de telina
- 1 morcov
- boabe de piper
- 2-3 frunze de dafin
- piper macinat
- sare
- cimbru
- 200 ml vin rosu
- 6 feliute de slanina
- 1 capatana usturoi
Mod de preparare
Carnea de iepure se spala bine si se transeaza.
Facem baitul din : ceapa taiata solzisori , telina taiata felii, morcovul taiat felii, boabe de piper, sare, cimbru, piper macinat si vin. Punem carnea in bait si dam la frigider 2 ore, si mai amestecam din cand in cand.
Intr-o tava punem feliutele de slanina , si turnam carnea cu baitul, deasupra se pune usturoiul taiat feliute .
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit 90 min, dupa care se scoate folie si se mai lasa 10-20 min sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|