Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

Postat de Brindusa in Mancaruri cu carne
23 Ian 2011 | 14138 vizualizari
Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

Nu stiu cum am scapat asta! Am ajuns la 200 retete pe Bucataras si n-am observat! Prin urmare, hai sa zicem ca asta e a 200- a si sa ridicam paharele in aer! La cat mai multe!

Ingrediente

Baitul:

  • 1 morcov mare, taiat felii
  • 1 bucata telina taiata felii
  • 1 capatana de usturoi, taiata bucati
  • 1 crenguta de rozmarin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceapa taiata in patru
  • vin rosu cat sa cuprinda carnea (cam 750 ml)

   Friptura

  • 1 iepure, tinut la bait
  • 2 capatani usturoi, curatate
  • 150 g slaninuta, taiata bucatele
  • 1 pahar de apa
  • sare dupa gust
  • 500 ml zeama strecurata de bait

Mod de preparare

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:

  • Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
  • Se da jos blana si se taie in bucati - capul nu se foloseste
  • Pune iepurele taiat in bucati intr-un castron si adauga toate ingredientele de bait. Acopera si lasa in frigider 2 zile
  • Incalzeste cuptorul la 190 C.
  • Strecoara baitul si pastreaza zeama.
  • Pune carnea intr-o tava si cresteaza fiecare bucata in cateva locuri. In fiecare crestatura pune o bucata de slaninuta si un catel de usturoi. Sareaza usor si pune un pahar de apa. 
  • Pune la cuptor 60 minute, pana carnea se inmoaie 
  •  Pune in tava 300 ml din zeama de bait si lasa la cuptor pana ce carnea este moale cand o intepi cu furculita. 
  • Pastreaza restul de zeama de bait ca sa o folosesti cand reincalzesti friptura.
  • Serveste friptura cu garnitura de cartofi natur si sosul format in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura clasica de iepure - in loc de 200-" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Postat de Doinavar

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 16:36
pot sa ma servesc?
la 23.01.2011, 16:43
la cat mai multe retete ce e bun e bun
la 23.01.2011, 16:50
yupeee
la 23.01.2011, 17:15
La mai multe!!! felicitari!
la 23.01.2011, 17:23
oo.....la cat mai multe retete, Brandusa!.... friptura e tare apetisanta.....

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking