Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Postat de mihaelar63 in Oaie
25 Mar 2019 | 3045 vizualizari
Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

  Reteta aceasta o stiu de peste 20 ani . Fiul meu cand era copil nu manca miel-berbecut , astfel pregatita a crezut ca este vitel :D Varza acra da berbecutului un gust bun si fraged  parca ar fi  gatit cu unt . Am folosit pentru prepararea la cuptor vasul grecesc gaastra pe care fiul meu  l-a adus din Grecia . Vasul este artizanal , din lut glazurat .Gaastra are in capac o gaura care permite eliberarea aburului cald cate putin . Friptura iese in ea delicioasa si frumos rumenita , fara sa se uste in exterior prea tare .

Ingrediente

  • 1 pulpita de berbecut cu os [2kg]
  • 100 gr slaninuta afumata - productie proprie
  • 1 varza acra -pusa de mine
  • 1 caciulie intreaga de usturoi
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute -de casa
  • 2 linguri untura - de casa
  • 2 linguri pasta de ardei kapia cu telina - de casa
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura.
  2. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana.
  3. Daca varza are nervuri foarte groase se curata. La mine nu a fost cazul. Am avut o varza cu foi fine, subtiri.
  4. Ceapa se curata si se taie pestisori.Spalati crengutele de ierburi aromate.
  5. Caciulia de usturoi se spala [ ii taiati mustatile :D ] si o taiati in doua.
  6. Slaninuta se taie marunt - Tip soldatei pentru copii mofturosi :D
  7. Asezati pulpita de berbecut in vasul grecesc si se unge pe deasupra cu pasta de ardei iute si cea de kapia cu telina.
  8. Distribuiti peste carne ceapa, usturoiul si ierburile aromate.
  9. Inveliti carnea astfel pregatita cu foile de varza acra.
  10. Turnati in vas 1 cana cu apa. Puneti capac si dati la cuptor timp de 1.5 ore.
  11. Dupa acest timp se scoate capacul si se indeparteaza foile de varza acra.
  12. Am mai lasat 10 minute la cuptor ca friptura sa prinda o rumeneala frumoasa.
  13. Pentru ca foile de varza acra nu s-au uscat, ba din contra au prins un gust grozav de la celelalte ingrediente, le-am taiat fideluta si le-am folosit ca garnitura.
  14. Aceasta reteta se poate prepara si la tava. In acest caz foile de varza superioare se vor indeparat pentru ca sunt prea uscate.
  15. Serviti friptura de berbecut cu garnitura de varza acra si putin orez.
  16. Pentru prospetime la servire presarati deasupra ceapa verde taiata rondele.

                  Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Postat de eumimi

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...

Citeste continuarea

Pulpe de ied la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpe de ied la cuptor

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 13:00
O bunatate!
la 25.03.2019, 13:38
Foarte, foarte bun!
la 25.03.2019, 13:39
Sigur a fost o bunatate!
la 25.03.2019, 13:42
buna buna
la 25.03.2019, 13:45

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking