Friptura de miel

Postat de Ghinnni in Oaie
12 Apr 2010 | 5462 vizualizari
Friptura de miel

Nu-s o fana a carnii de miel, dar de cand sunt cuzinera ma trec fiorii marilor incercari...

Ingrediente

  • - 1 pulpa miel;
  • - 2 lingurite rozmarin;
  • - 2 lingurite chimen;
  • - 2 lingurite piper negru macinat;
  • - foi de dafin;
  • - sare, apa,
  • 100 ml otet;
  • - 9 catei de usturoi;
  • - ulei;
  • - 250 ml vin.

Mod de preparare

  • Sunt doua etape:
    1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):
    - spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...
    - luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...
    - punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...

    2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:
    - facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...
    ...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...
    ...preincazim cuptorul cateva minute...
    ...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Postat de katty

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 14:40
felicitari , cam asa o fac si eu
la 12.04.2010, 14:48
la 08.04.2011, 13:12
Bun bun...hai k ii vine vreamea mielutului
la 08.04.2011, 13:28
La multi ani!!!
la 08.04.2013, 18:05
Dupa post se lasa cu miel.Buuuuuuuunnnnnnnnnnn!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking