Friptura de miel in sos de vin si usturoi

Postat de RuxyRux in Mancaruri cu carne
11 Dec 2010 | 16517 vizualizari
Friptura de miel in sos de vin si usturoi

Pentru cunoscatori un deliciu....si nu numai....

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • ulei de masline 2 linguri
  • ulei de palmier 2 linguri
  • 5 legaturi de usturoi verde
  • doua pahare de vin alb( din cel mai bun)
  • doua pahare de apa
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • menta

Mod de preparare

Se spala carnea, se impaneaza cu usturoiul( cateii), facand cate o crestatura din loc in loc, se freaca cu condimentele.

Se curata usturoiul, se toaca marunt, se pune uleiul in tava, se aseaza usturoiul,  se aseaza si carnea, se toarna apa, apoi vinul si se da la cuptor.

Se tine pe foc pana este gata, prima jumatate de ora nu deschidem cuptorul, apoi din 15 in 15 minute ungem friptura cu sos.

Cand este gata sosul se scurge si se serveste alaturi.

Si...pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in sos de vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Postat de simona72

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 19:30
superrr....
la 11.12.2010, 19:32
Tanya...multumesc frumos
la 11.12.2010, 19:43
ce bunatate mi-e dor de Pasti asa-l fac si eu numai ca-l impanez si cu slanina sipun untura in loc de ulei 5f
la 11.12.2010, 19:51
vaaaai.....cat de mult imi place friptura de miel..... m-ai terminat.... ce pofta mi-ai facut.....
la 11.12.2010, 20:08
mai mult decat un deliciu...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking