Pulpa de miel in ierburi aromate

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
14 Iun 2010 | 7720 vizualizari
Pulpa de miel in ierburi aromate

Va propun aceasta friptura foarte aromata si fina, excelenta pentru un pranz sau o cina cu prietenii sau in familie.

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • o pulpa mai mare de miel,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • un catel de usturoi, 
  • ierburi aromate in functie de preferinte ( eu am pus salvie proaspata si un amestec de ierburi uscate pentru salate care contin cam toate aromele) 
  • o lingura de amestec de  seminte aromate ( coriandru, chimen, fenicul, ienibahar) . Este minunat acest amestec la orice friptura , daca nu il gasiti preparati-l acasa cu seminte cumparate preparat si puse in aceasi proportie, da o aroma aparte si se lipesc foarte frumos de friptura.
  • Pentru marinat carnea avem nevoie de :
  • 250 ml vin rosu,
  • o lingura de otet balsamic,
  • o lingurita de miere,
  • 2 linguri de sos de soia,
  • 50 ml ulei de masline.
  • Eu am mai pus 2 linguri de amestec de legume taiate marunt ( ceapa, rosie, ciuperci aromate ) pentru a  inlocui   vegeta sau alte aromatizante artificiale.
  • Optional puteti adauga la friptura castane, masline, ardei rosu.

Mod de preparare

Se spala carnea si se ususca cu un servet absorbant. Se freaca bine cu sare, piper si boia si se impaneaza din loc in loc cu un catel de usturoi taiat bucatele . Se aseaza intr-un vas mai adanc si se toarna peste ea marinata facuta din toate ingredientele mentionate mai sus. Dupa aceea se adauga ierburile aromate si amestecul de semninte si se da la frigider pret de cateva ore.  Dupa ce a stat la frigider se aseaza in  vasul  pentru pus la cuptor, mai punem peste o lingurita de seminte aromate si  se mai adauga incet in vas fara sa atingem carnea 150-200 ml apa si se pune la cuptor, eu am folosit vasul roman.

 Se lasa cu capac la 220 de grade timp de o ora ( daca nu folositi vasul roman puteti sa lasati si mai mult completand cu apa daca e cazul din cand in cand) . Dupa ce carnea este bine patrunsa adaugam restul ingredientelor pentru garnitura ( eu am pus castane, un ardei rosu taiat rondele si  o mana de masline) . Mai lasam fara capac la 190 de grade inca 30- 45 de minute sa se rumeneasca incet si sa se patrunda bine carnea.  Se serveste cu garnitura la alegere si o salata lejera de cruditati, noi am servit-o cu o salata de vara de cruditati

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel in ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la cuptor

Postat de mena29

Pulpa de miel la cuptor

Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut...

Citeste continuarea

Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

Postat de ctlina

Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2010, 13:09
si de data aceasta nota maxima......................foarte frumos............5 furcu...................
la 14.06.2010, 13:41
la 14.06.2010, 16:06
eu nu mananc miel dar arata intr-un mare fel
la 14.06.2010, 17:06
evident nota maxima si de la mine....
la 14.06.2010, 17:16
Multumesc de laude.Sotul meu care nu manca miel inainte de cand il prepar asa cu marinata asta si ierburile aromate il mananca si zice ca e f bun ca nu mai are gustul ala pronuntat "de miel"

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking