Ingrediente
- 1 pulpa miel [2 , 5 kg ]
- 2 fire carnat afumat
- 100 ml ulei
- 2 linguri pasta ardei rosii
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri miere
- 1 lingurita boia ardei
- 1 'egatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita cimbru
- 1 /2 lingurita piper macinat
- sare
Mod de preparare
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie
Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei .
Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .
Se presara jumatate din verdeata tocata si felii de carnat .
Se da la cuptor intr-o tava in care s-a adugat o cana de apa si acoperita de folie de aluminiu , timp de o ora .
Se indeparteaza folia se mai lasa 30 min la foc mic sa se rumeneasca bine .
Se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
Se poate servi cu garnitura preferata sau cu o salata de cruditati cum am ales noi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|