Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

Postat de mihaelar63 in Porc
19 Dec 2018 | 2774 vizualizari
Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

   Salvia cu gustul usor picant si amarui se potriveste bine cu carnea de porc. Am vazut candva intr-o emisiune culinara nemteasca. De atunci, iarna cand am carne buna de porc prepar cate o friptura cu salvie. Ca si garnitura am preparat pireu de cartofi cu usturoi. Simplu, usor, hranitor !!!

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 4 linguri ulei
  • salvie uscata maruntita
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

  1. Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase .
  2. Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia .
  3. Se presara pe deasupra salvie maruntita si se stropeste cu putin ulei .
  4. Se pune peste tava folie de aluminiu si se da tava 40 minute la cuptor la 220 grade C .
  5. Dupa aceasta se scote folia , se seteaza caldura la temperatura mai mare si se lasa la rumenit .
  6. Intoarceti feliiile de carne de pe o parte pe alta .
  7. Friptura obtinuta este rumena la exterior si frageda in interior .
  8. Cat se coace friptura se prepara pireul .
  9. Curatti , spalati cartofii .Curatati usturoiul .
  10. Cartofii se pun la fiert in lapte indoit cu apa .Sarati .
  11. Spre sfarsitul fierberii adugati cateii de usturoi .
  12. Se trage oala de pe foc si se zdrobesc cartofii .
  13. Pentru un gust mai cremos se amesteca pireul cu putin unt .
  14. Atentie pireul este bun a fi servit cald .
  15. Gustati pireul si-l sarati daca mai este nevoie .
  16. Serviti carnea de porc impreuna cu pireu , legume sau muraturi .

                         Sa aveti pofta mare !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale pentru Craciun 2015

Postat de Constelatialeu

Sarmale pentru Craciun 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Postat de gurita_ta2005

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2018, 15:11
senzational
la 19.12.2018, 15:11
Bună fripturică...! Dar ce gust are salvia?
la 19.12.2018, 15:13
Super
la 19.12.2018, 15:34
Rodica , pusa cu socoteala si in cantitati mici salvia este usor picanta si are uleiuri eterice . Doar in cantitate mare este amaruie . Uite aici : http://ziarullumina.ro/salvia-floarea-maicii-domnului-66109.html.
la 19.12.2018, 15:36
Mulțumesc frumos, Mihaela!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking