Friptura de porc in sos de legume

Postat de merisor67 in Porc
9 Mar 2014 | 5194 vizualizari
Friptura de porc in sos de legume

Ingrediente

  • 1,5 Kg muschi de porc
  • 250 ml ulei
  • 2 capatani usturoi
  • 350 gr rosii conservate cu legume
  • 3 linguri zacusca de dovlecel
  • 1 cartof
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 750 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.

Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am lasat asa la macerat cam 4-5 ore.

Intr-o tava unsa bine cu ulei, am asezat carnea de porc si am dat-o la cuptor la foc incet pentru 40 de minute, iar din cand in cand am intors-o de pe o parte pe alta si am stropit-o cu vin rosu.

Pentru sos, am pus cartoful la fiert in coaja.

Am pus intr-un vas putin ulei , am asezat carnea, am adaugat 2 foi de dafin si am acoperit-o cu apa.

Am lasat vasul la foc mediu pentru 10-15 minute timp in care am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat usturoiul(o capatana) si l-am presat, apoi l-am amestecat cu zacusca si rosiile si am adaugat amestecul respectiv peste carne.

Am lasat pe foc alte 10 minute, dupa care am ingrosat sosul cu cartoful curatat si pasat.

Am asezonat cu sare, piper si zahar si dupa alte 8-10 minute am ridicat vasul de pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Retete similare

Coaste la cuptor

Postat de mitinita

Coaste la cuptor

Se pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos aromat

Postat de katty

Cotlet de porc in sos aromat

Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 11:33
Cat de gustoasa
la 09.03.2014, 11:34
Multumesc, Rocsi!
la 09.03.2014, 11:40
Cat de bine arata!
la 09.03.2014, 11:41
ce bunatate
la 09.03.2014, 11:42
bun bun

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking