Ingrediente
- 1 kg carne de porc(cotlet sau ceafă tăiată felii)
- 1 căpătână usturoi
- 100 ml suc de roșii sau bulion
- 100 ml ulei
- 150 ml apă
- sare și piper
Mod de preparare
Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la cuptor.
Așezăm feliile de carne în tavă, le condimentam cu sare si piper, turnam peste restul de sos și acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor pentru o oră la 200 de grade C, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm 15 minute la 180 de grade C.
Friptura este apoi gata și o putem servi cu garnitura preferată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|