Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz

Postat de epurasha2bb in Porc
27 Feb 2011 | 5999 vizualizari
Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz

se topeste in gura...

Ingrediente

  • 5-6 bucati de carne de porc(ceafa sau pulpa)
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de praz
  • putin cimbru
  • ulei
  • 4-5 picioruse de ciuperci champignion
  • 1 cescuta mica de apa
  • pt.garnitura:
  • cartofi,
  • varza rosie,
  • ulei,
  • otet,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Se pune ulei pe fundul unei tavi groase/ceaun si apoi se aseaza bucatile de carne mai grosute.

Se presara sare, piper, se aseaza cateii de usturoi si piciorusele de ciuperci deasupra, ceapa in mijloc si frunza de dafin si se lasa la cuptorul preincalzit la foc mic o jumatate de ora, apoi se pune o ceascuta de apa asi se da focul mare 10 minute.

Apoi se intoarce friptura si se mai lasa asa cu focul mic inca cateva minute.

 se serveste cu cartofi pai si salata de varza rosie facuta cu otet , ulei, sare, piper, zahar.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajeala de purcel

Postat de MotanLaOale

Prajeala de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se...

Citeste continuarea

Snitele pufoase cu usturoi

Postat de mihaelar63

Snitele pufoase cu usturoi

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 20:13
la 27.02.2011, 20:15
Rapid si foarte bun.. ...si ce rumena fripturica
la 27.02.2011, 20:16
multumesc fetelor!
la 27.02.2011, 20:21
ce bine arata
la 27.02.2011, 20:21
minunat.....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking