Friptura de purcel cu fasolica

Postat de adriana_bobu in Porc
7 Ian 2011 | 4403 vizualizari
Friptura de purcel cu fasolica

O combinatie tare buna...

Ingrediente

  • 1/2 Kg fasole marunta
  • 1/2 kg pulpa de purcel
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta tomate
  • ulei
  • o frunza dafin,cimbru, marar(pentru fasole)
  • condiment friptura de la fuchs
  • 200 ml vin alb

Mod de preparare

Am lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil)   

Am intors carnea pe ambele parti , dupa care am turnat vinul si am acoperit tigaia pentru a fierbe inabusit friptura. Intrucat purcelul a fost tanar, friptura a fost gata in cca 30 min .

Dupa ce fasolea a fiert (i-am schimbat de trei ori apa) am pregatit-o astfel: am taiat ceapa, morcovul si ardeiul rosu in bucatele mici si le-am tras in ulei , apoi am adaugat fasolea , pasta de tomate si frunza de dafin,cimbru si mararul. Dupa aproximativ 15 min a fost gata. Dupa cum se vede in poza nu am amestecat carnea cu fasolea....mi s-a parut mai potrivit sa le imprietenesc in final in farfurie...

Am servit cu varza murata taiata fideluta si stropita cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de purcel cu fasolica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Postat de papabundetot

Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Cotlet: am spalat si apoi uscat cu un prosop de hartie cotletele de poc,am spalat si curatat feniculul,telina apio si usturoiul,apoi le-am tocat marunt.Intr-o cratita am pus putin ulei,am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 23:43
la 08.01.2011, 00:03
buna fasolica si cu varza murata..... o nebunie
la 08.01.2011, 00:05
la 08.01.2011, 00:12
acuma se poate fasole cel putin la noi in Ardeal se face fasole doar dupa Boboteaza super
la 08.01.2011, 07:44
deliciossssssss

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking