Ingrediente
- 1/2 Kg fasole marunta
- 1/2 kg pulpa de purcel
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- 2 linguri pasta tomate
- ulei
- o frunza dafin,cimbru, marar(pentru fasole)
- condiment friptura de la fuchs
- 200 ml vin alb
Mod de preparare
Am lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil)
Am intors carnea pe ambele parti , dupa care am turnat vinul si am acoperit tigaia pentru a fierbe inabusit friptura. Intrucat purcelul a fost tanar, friptura a fost gata in cca 30 min .
Dupa ce fasolea a fiert (i-am schimbat de trei ori apa) am pregatit-o astfel: am taiat ceapa, morcovul si ardeiul rosu in bucatele mici si le-am tras in ulei , apoi am adaugat fasolea , pasta de tomate si frunza de dafin,cimbru si mararul. Dupa aproximativ 15 min a fost gata. Dupa cum se vede in poza nu am amestecat carnea cu fasolea....mi s-a parut mai potrivit sa le imprietenesc in final in farfurie...
Am servit cu varza murata taiata fideluta si stropita cu ulei de masline
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de purcel cu fasolica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|