Friptura de rata cu cartofi si galbiori

Postat de Pungasa_Rogue in Rata
20 Feb 2018 | 4889 vizualizari
Friptura de rata cu cartofi si galbiori

Ingrediente

  • pulpele, aripile si pieptul de la o rata
  • circa 2,5 l apa
  • sare
  • 1 kg cartofi
  • 650 g galbiori (congelati am avut eu)
  • putin piper macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin busuioc uscat

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute.

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Galbiorii se clatesc cu putina apa.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii si galbiorii se pun intr-un castron si se presara peste ei putina sare, putin piper negru macinat, boiaua de ardei dulce si putin busuioc uscat. Se amesteca totul. Se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga carnea si 400-500 ml din zeama in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. In ultimele 5-10 minute se indeparteaza folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete o crusta.

Puteti servi friptura de rata cu cartofi si galbiori cu usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu cartofi si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpa de rata confiata si varza calita

Postat de AlexTeacher

Pulpa de rata confiata si varza calita

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...

Citeste continuarea

Piept de rata cu piure de dovleac

Postat de mirela0911

Piept de rata cu piure de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2018, 15:50
Apetisanta farfuria ta !
la 20.02.2018, 16:00
Multumesc, Cleme!
la 20.02.2018, 16:00
Moammma ce mancare buna ai facut
la 20.02.2018, 16:05
Eu mănânc doar cartofii și gălbiorii, pentru că sunt tare buni!
la 20.02.2018, 16:09

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking