Friptura de vita iute si crema de ciocolata

Postat de CookieMonster in Vita
1 Oct 2013 | 3750 vizualizari
Friptura de vita iute si crema de ciocolata

S-a intors sotul din delegatie si mi-a povestit de un preparat taditional ceh, vita cu frisca...eu nu am avut decat ciocolata in casa. A iesit ceva foarte intersant! Yammy

Ingrediente

  • 1500 g carne de vita
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos de soia
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 50 ml afinata

Crema de ciocolata

  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt 65% grasime
  • 1/2 esenta de rom

Mod de preparare

1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.

2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.

3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.

4. In 3 -4 linguri de ulei caliti ceapa, morcovii si ardeii. Cand ceapa devine lucioasa adaugati carnea de vita, lasati-o sa se rumenasca amestecand putin. Puneti sucul de rosii, sosul de soia, boia, sare si piper dupa gust. Lasati sa dea in cateva clocote

5. Preincalziti cuptorul de 180 C si dati totul la cuptor 30 de minute. Dupa primele 20 de minute adaugati afinata.

Crema de ciocolata:

1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca putin.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita iute si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 20:59
Exotica si delicioasa
la 01.10.2013, 21:00
mmmm dulce picant!
la 01.10.2013, 21:02
Ce faina..Mai ceva ca la restaurant
la 01.10.2013, 21:02
Cris multumec mult
la 01.10.2013, 21:02
Umbli numai cu fineturi din astea...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking