Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

Postat de momo121 in Porc
22 Sep 2014 | 7063 vizualizari
Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

Ingrediente

  • 8-10 bucati de carne de porc mai slaba
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mica
  • Un sfert de ardei rosu
  • Un pahar de vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • bulion
  • apa
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi medii
  • sare
  • boia dulce si iute
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa in 4 , am pus carnea (prajita foarte putin), paharul cu vin, apa cat sa acopere totul, foile de dafin, piperul boabe si 2 linguri de bulion, apoi am dat la fiert cat sa scada aproape toata zeama ( daca mai trebuie apa mai punem intre timp). Carnea este gata cand este frageda.

Garnitura: Cartofii i-am taiat cubulete mai mici, i-am condimentat cu sare si boia, apoi intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit cartofii pana au devenit aurii.

Am servit alaturi de salata de andive cu rosii si morcovel fiert in zeama de la friptura.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Postat de katty

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...

Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de oanapl

Mancare de porc cu bere si legume

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2014, 17:19
la 22.09.2014, 17:21
tare buna e!
la 22.09.2014, 17:28
O fripturica buna!
la 22.09.2014, 17:33
bun bun
la 22.09.2014, 17:43

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking