Friptura din pulpa de ied

Postat de panacris in Oaie
15 Apr 2021 | 3785 vizualizari
Friptura din pulpa de ied

E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prieteni noștri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉   O rețetă simplă dar tare gustoasă! 

Ingrediente

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
  • Usturoi cca. 5 căței.

Mod de preparare

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉

Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.

Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.

 

 Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

Postat de panacris

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la tava

Postat de Adrian2016

Pulpa de miel la tava

       Am spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 19:38
Iedutul nu a avut si niste costite ?
la 15.04.2021, 19:42
Aveam ceva de gând cu ele, dar au fost prea micuțe, așa că le-am băgat la ciorbiță urmează și rețetea de ciorbiță așa ușurel
la 15.04.2021, 19:51
Daca nu are mirosul specific, ma bag la o portie!
la 15.04.2021, 19:55
la 15.04.2021, 20:06
Ce apetisantă este!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking