Ingrediente
- Pulpe de ied 4 bucăți,
- Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
- Foi de dafin cca. 4 bucăți,
- Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
- Piper mozaic 1 linguriță,
- Sare de mare 1 lingură,
- Ulei de măsline 4 linguri,
- Vin alb demisec cca. 500 ml,
- Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
- Usturoi cca. 5 căței.
Mod de preparare
Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.
Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉
Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.
Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.
Spor și poftă bună! 😉
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|