Ingrediente
- 200 gr carnaciori picanti
- 1 cana amestec orez
- 1/2 ceapa rosie
- 4 linguri ulei masline de calitate
- 300 gr fructe de mare [congelate ]
- 10 rosii cherry
- 6 catei usturoi
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 pahar vin alb
- 1 lingurita busuioc uscat
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare
- Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
- Carnaciorii se taie rondele.
- Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
- Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
- Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.
- Daca este nevoie, mai adaugati apa.
- Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
- Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
- Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
- Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.
- Sarati si piperati.
- Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
- Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
- Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
- Decorati cu frunzulite de busuioc.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|