Fructe de mare cu orez si spanac

Postat de mihaelar63 in Fructe de mare
7 Dec 2018 | 5106 vizualizari
Fructe de mare cu orez si spanac

  Cam de multisor nu am mai preparat eu ceva cu fructe de mare. Aceste preparate imi dau energie si buna dispozitie cu coloratura lor. Scoicile mi-au parut cam putinele si am suplimentat cu cateva tentacule de calamar si cateva rulouri de surimi. Nu dati tare cu piatra. Eu zic ca nu-i sinucidere  sa mananci o data pe an surimi. Nu-i mai mare decat sa defilezi frecvent prin fata tejghelelor si sa consumi acele preparate de la branduri care a nu le numim [ asta sa nu dam idei ].

Ingrediente

  • 300 gr scoici decorticate [congelate ]
  • 100 gr tentacule calamar in ulei de masline [conserva ]
  • 10 batone surimi
  • 10 rosii chery
  • 4 linguri ulei masline aromatizat cu busuioc si rozmarin [productie proprie ]
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 pahar vin alb [100 gr ]
  • 2 linguri otet orez
  • ierburi de Provence
  • piper cu coja de lamie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
  • orez cu spanac -https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete.
  3. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri mari .
  4. Caliti usor in ulei ceapa si usturoiul. Adaugati ardeii cubulete.
  5. Cand acestea sunt usor lucioase se pun scoicile decongelate.
  6. De acum se lucreaza foarte rapid. Pana la finalizarea preparatului dureaza maximum 5 minute .
  7. Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati .
  8. Condimentati cu sare, ierburi de Provence si piper cu lamie .
  9. Se pun rosiiorele cherry.
  10. Adugati vinul si otetul de orez .
  11. Surimi se taie bucati mai mici de cate 2-3 cm sis e pun in Wok peste scoici impreuna cu tentaculele de calamar.
  12. La servire adaugati frunzulite de busuioc verde, atat taiat cat si frunzulite intregi.

                  Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu orez si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Salată crocantă cu creveți picanți, un preparat delicios

Postat de Bucataras

Salată crocantă cu creveți picanți, un preparat delicios

Cum se prepara Salată crocantă cu creveți picanți, un preparat delicios: Într-un bol, amestecă bine oul bătut cu făina, apă, praf de usturoi și chilli până obții un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2018, 12:39
la 07.12.2018, 12:41
la 07.12.2018, 12:42
la 07.12.2018, 12:44
Cred ca este foarte bun
la 07.12.2018, 12:49
Loredanaaa , garantez

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking