Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Postat de panacris in Fructe de mare
25 Mar 2019 | 3592 vizualizari
Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Aşa de Buna Vestire, pe ultima sută de metri, vă aduc o reţetă simplă şi tare gustoasă ;) Se trag din mare fructele ;) Am avut mare succs cu această reţetă ;) Spor şi poftă bună! 

Ingrediente

    • mix de fructe de mare 800 g,
    • usturoi 3-4 căței,
    • vin alb demi-sec cca 250 ml,
    • sare roz de la SanoVita cca. 1 lingură,
    • piper proaspăt măcinat ½ linguriţă,
    • ulei de cocos cca. 100 g,
    • pătrunjel 1 legătură.

Mod de preparare

Fructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte, într-un vas wok, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă vinul, usturoiul tocat mărunt şi se lasă la gătit, cca. 5 minute la foc puternic, neacoperit, până se evaporă alcoolul ;) Apoi se asezonează cu pătrunjel tocat mărunt şi se serveşte imediat fierbinte alături de garnitura preferată! ;)

Spor şi poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 22:35
bune bune
la 25.03.2019, 22:59
la 25.03.2019, 23:00
la 25.03.2019, 23:48
Cu unt de cocos nu am incercat
la 26.03.2019, 06:58
Cred că au fost tare bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking