Fursec umplut cu mar

Postat de aziz in Prajituri
28 Mar 2011 | 5560 vizualizari
Fursec umplut cu mar

reteta am gasit-o pe culinar este exceptionala merita incercata

Ingrediente

  • 200-300 gr faina alba(in reteta originala era doar 150 insa aluatul nu arata deloc a plastelina cu doar 150 gr asa ca eu am adaugat pina mi-a placut aluatul)
  • 50 gr amidon sau corn flour
  • 100 gr zahar(eu am pus pudra)
  • 125 unt
  • 4 galbenuse
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 2 mere
  • zahar dupa gust
  • un vf lingura unt
  • scortisoara

Mod de preparare

se amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si untul cind s-au inmuiat adaugam scortisoara.si dam la o parte.aluatul cind il veti scoate pare sfarimicios il framantati putin si va deveni plastelina din nou intindeti foi si taiati in formele dorite,adaugati mar in mijlocul fursecului si lipiti deasupra un altul si punem in tava.cuptorul se incalzeste la 175 gr si lasam cam 15 minute.sint foarte fragile le scoateti cu o paleta si le lasati la racorit pe un gratar.

se pudreaza si se savureza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursec umplut cu mar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu urda

Postat de MotanLaOale

Negresa cu urda

Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi

Postat de Valclaudia

Prajitura cu piscoturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 14:27
delicioase
la 28.03.2011, 14:33
la 28.03.2011, 14:46
bunnnn!
la 28.03.2011, 14:59
la 28.03.2011, 15:07
super salvata la favo

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking