Ingrediente
- pentru aluat:
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie
- 260 g faina
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- pentru umplutura
- 1 lingura cacao
- 4 linguri nuca de cocos
- 1 mana de nuci macinate
- 1 lingura de zahar
- esenta de rom
- lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Mod de preparare
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza una luat moale, nelipicios. Oprim 3 linguri din acest aluat si le amestecam cu cacaoa, acest aluat il vom folosii pentru a forma nasul, ochii si urechiile. Dam cele 22 bile de aluat invelite in folie la frigider pentru 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam. Rupem bucatele mici din aluatul alb, formand o bilute pe care le vom apasa cu podul palmei, in mijlocul lor vom pune umplutura, apoi vom strange marginile catre interior, astfel formand din nou biluta.
Din aluatul maro formam nasul pe care-l vom face dintr-o biluta mica, urechiile le vom face din bilute aplatizate, usor intoarse catre interior, iar ochii din bilute si mai mici.
Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siunsa cu ulei si dam la cuptoru preincalzit app 10 minute la foc potrivit. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri catelusi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|