Ingrediente
- 300 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1 praf sare
- 225 gr margarina
- 350 gr zahar este in reteta originala....mi s-a parut mult si am pus 300
- 1 lingurita esenta rom/vanilie
- 1 lingurita esenta migdale am pus eu pt ca nu am avut migdale si imi plac
- 200 gr ciocolata neagra - min 75% cacao
- 50 gr migdale/nuci macinate
Mod de preparare
- se amesteca margarina la temperatura camerei cu zaharul si esenta
- se adauga faina,bicarbonatul si sarea si se incorporeaza apoi migdalele/nuci am pus eu rupte bucati nu macinate, am zis sa le simtim in compozitie ca sunt gustoase
- separat se taie ciocolata marunt si se pune si ea in aluat
- se lasa compozitia la rece cel putin 15 min
- se incinge cuptorul la 170-180C
- se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt si se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare in tava la 2-3 cm distanta - se coc 10-15 min in functie de cat le vreti de crocante - mai mult timp , mai crocante
- se racesc si se servesc
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|