Fursecuri cu gem

Postat de Ubulika in Prajituri
16 Dec 2011 | 5111 vizualizari
Fursecuri cu gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 untura
  • 350 faina
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • 300 zahar pudra
  • esente: portocale sau lamaie.. eu am facut separat cu amandoua
  • rom
  • gem :caise,coacaze
  • ciocolata pt decor si pasta de zahar

Mod de preparare

Se pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din aluat si se tine la frigider 1h.

Se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in formele dorite. Se face cate o adancitura in mijlocul lor, nu pana la fund..si se pune gem. Se iau cu grija si se pun in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de  2 cm.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit 10 minute. (in functie de cat de groase sunt) Eu le-am tinut 8 ..cuptorul meu e dezastru :(le arde, le face praf

Se decoreaza dupa bunul plac.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Postat de lucy2002

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat...

Citeste continuarea

Deserturi fursecuri motate

Postat de Constelatialeu

Deserturi fursecuri motate

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2011, 15:10
bune
la 16.12.2011, 19:41
bune bune
la 16.12.2011, 19:43
imi plac,imi plac
la 16.12.2011, 20:22
foarte buuune
la 16.12.2011, 20:55

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking