Ingrediente
- 2 oua
- 250 untura
- 350 faina
- 1 praf copt
- 1 zahar vanilat
- 300 zahar pudra
- esente: portocale sau lamaie.. eu am facut separat cu amandoua
- rom
- gem :caise,coacaze
- ciocolata pt decor si pasta de zahar
Mod de preparare
Se pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din aluat si se tine la frigider 1h.
Se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in formele dorite. Se face cate o adancitura in mijlocul lor, nu pana la fund..si se pune gem. Se iau cu grija si se pun in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 2 cm.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit 10 minute. (in functie de cat de groase sunt) Eu le-am tinut 8 ..cuptorul meu e dezastru :(le arde, le face praf
Se decoreaza dupa bunul plac.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|