Fursecuri cu martipan si fistic

Postat de MyFancyCake in Prajituri
27 Dec 2011 | 3095 vizualizari
Fursecuri cu martipan si fistic

Ingrediente

  • 200 gr faina,
  • 75 gr unt,
  • 1 ou,
  • 100 gr zahar,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • coaja rasa de la o portocale,
  • 250 gr martipan,
  • 50 gr fistic neprajit si macinat,
  • 2 albusuri
  • Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html

Mod de preparare

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul. Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii. Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu caise si oreo

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu caise si oreo

Topiti untul pe baie de aburi. Il amestecati cu pudra de biscuiti. Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou. Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece. Caisele...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion

Postat de mirela0911

Desert prajitura din foi cu bulion

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2011, 14:58
super
la 27.12.2011, 15:07
ce frumoase parc-ar fi o inima in mijloc
la 27.12.2011, 16:53
la 27.12.2011, 18:10
o bunatate
la 27.12.2011, 18:58
daaa

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking