Ingrediente
Pentru aluat :
- 150 gr. faina;
- 100 gr. migdale macinate;
- 2 oua;
- 1 galbenus;
- 130 gr. unt;
- 120 gr. zahar pudra;
- 1 plic zahar vanilat.
Pentru crema :
- 200 gr. ciocolata neagra;
- 150 ml smantana dulce
Pentru decor:
Mod de preparare
1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat se acopera cu folie si se da la frigider circa 30 de minute.
2. Dupa scurgerea timpului mentionat, pe o plansa presarata cu faina , intindem o foaie grosuta , din care vom decupa biscuiteii su ajutorul formelor speciale.
3.Cat timp dam la copt fursecurile ( cam 20 min ) , ne ocupam si de pregatirea cremei de ciocolata; astfel, topim ciocolata intr-un vas pus la baine-marie sau la microunde si, cand s-a racit , se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana batuta.
Biscuitii raciti se vor umple cu poshul cu aceasta crema de ciocolata si se vor servi pudrati cu zahar pudra. Sunt perfecti langa o ciocolata fierbinte , intr-o zi racoroasa de toamna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|