Fursecuri cu migdale si nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
19 Ian 2014 | 3671 vizualizari
Fursecuri cu migdale si nuca de cocos

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 150 gr. migdale macinate
  • 150 ml lapte
  • 300 - 350 gr faina (in functie de nevoie)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola estenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri praf de cacao
  • nuca de cocos colorata si zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul/margarina trebuie sa fie la temperatura camerei sa putem lucra usor aluatul.

Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam. (mai putin nuca de cocos si zaharul pudra)

Vom obtine un aluat elastic din care vom forma bilute de marimea dorita,pe care le rostogolim prin nuca de cocos.

Asezam bilutele in tava, pe hartie de copt, lasand loc suficient intre ele. Eu le-am cam ingramadit iar rezultatul n-a fost tocmai pe placul meu, in sensul ca fursecurile au capatat diferite forme, ceea ce se poate vedea in fotografiile din timpul prepararii  :(

Dam tava la cuptor, la temperatura moderata (175 grade) cca 30 minute.

Dezlipim fursecurile si le azezam pe un platou.

Pudram zu zahar pudra cat sunt fierbinti.

Lasam sa se raceasca, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Postat de privatelaura

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...

Citeste continuarea

Desert fursecuri umplute cu cocos

Postat de andaoana

Desert fursecuri umplute cu cocos

Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 15:40
Chiar vreau o reteta de fursecuri
la 19.01.2014, 15:59
Cele cu migdale au o savoare aparte!
la 19.01.2014, 16:09
la 19.01.2014, 16:35
la 19.01.2014, 16:41
yum! iau si eu cafea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking