Ingrediente
- Aluat:
- 250 gr. unt
- 380 - 400 gr. faina alba
- 4 oua
- 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
- 100 gr. zahar tos
- 200 gr. nuca macinata
- Pentru glazura:
- 100 gr. ciocolata amaruie
- 20 ml frisca lichida
- Pentru decor:
- cca 150 gr samburi de nuca (jumatati)
- ciocolata alba menaj (rasa)
Mod de preparare
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.
Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.
Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie de copt in tava, le coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.
Incalzim frisca lichida intro craticioara, rupem ciocolata, o adaugam in frisca si amestecam pana obtinem o glazura omogena.
Cu aceasta glazura ungem fursecurile folosind pensula de silicon.
Peste fiecare floricica asezam cate un sambure de nuca iar la final presaram ciocolata alba rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|