Ingrediente
- Ingrediente compozitie moale:
- 10 linguri ulei
- 10 linguri amestec de nuca si alune taiate
- 1 sau 2 linguri de faina ( asa incat amestecul sa fie moale)
- 1 plic zahar vanilinat
- Ingrediente compozitie neagra:
- 10 linguri apa calduta
- 9 linguri ulei
- 4 linguri cacao de buna calitate
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri drojdie uscata
- vanilina sau rom
- faina cat cuprinde
- Ingrediente decor:
- zahar pudra
Mod de preparare
Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac.
Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat. Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina .Apoi, se pune faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.
Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale. Fiecare foaie se ruleaza, cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, NU IN FRIGIDER, pentru 30 minute. Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit. Reci se pot papa :).
Sunt foarte gustoase...noua ne-au placut foarte tare!! :) Pofta! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|