Fursecuri cu nuca si gem

Postat de ionela2682 in Dulciuri
9 Mai 2013 | 8002 vizualizari
Fursecuri cu nuca si gem

O reteta usoara cu ingrediente putine ....dar delicioasa...

Ingrediente

  • 1/2 ceasca (100 de grame) unt , la temperatura camerei
  • 1/4 ceasca (50 grame) zahăr
  • 1 mare ou , separat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 ceasca făină
  • sare
  • 1 ceasca nuci , prajite si tocate marunt
  • 1/2 ceasca dulceata

Mod de preparare

-se bate untul cu zaharul pana devine pufos

-se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina

-se adauga faina si sarea  si se framanta bine

-daca aluatul este prea moale se da la rece

-se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca tocata

-se asaza in tava cu vartie de copt ,se formeaza mici gaurele in centrul fiecarei biluta,se umplu cu gem si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Sursa.. http://www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2013, 12:40
combinatie mai buna nu exista
la 09.05.2013, 12:42
Sa sti...
la 09.05.2013, 12:46
bun bun
la 09.05.2013, 12:59
imi place cum arata, vreau si eu sa gust cateva
la 09.05.2013, 13:07
Un pic am probleme cu nucile, dar nu aşa grave încât să nu pot mânca câteva fursecuri.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking