Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 gr zahar
- 2 zahar vaniliat
- 1 esenta lamaie
- 1 pachet zahar pudra
- 250 gr unt sau margarina
- 3 oua
- 2-3 linguri smantana sau lapte
- putina sare
- 250 gr rahat colorat
Mod de preparare
Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de fursecuri la care punem modelele dorite.
Lasam 30 minute la rece, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt modelam fursecurile si pe fiecare fursec punem cate o bucatica de rahat sau bucati de nuca. Punem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam sa se rumeneasca. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie.
Sunt gata pentru a putea fi servite. Pofta sa aveti, ca de bune sunt bune rau.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|