Ingrediente
- 125 g unt
- 2 linguri indulcitor Clio
- 1 ou
- 2 linguri seminte de canepa
- 50 g faina de ovaz
- 80 g faina alba
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri seminte de susan neegru
- 100 g nuca macinata
- 1/2 borcan dulceata de zmeura
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare.
Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat.
Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt si formam bilute de marimea dorita din aluat, apoi le trecem prin albus batut si mai apoi prin nuca macinata.
Acoperim intraga suprafata a bilutelor cu nuca macinata, apoi le asezam in tava tapetata.
Dupa ce am modelat toate bilutele, formam cu degetul in mijlocul fiecarui fursec cate o adancitura pe care o vom umple cu dulceata de zmeura.
Dam tava la cuptor pana se rumenesc fursecurile, le lasam la racit si servim.
Sunt deosebit de fragede, le recomand cu mare drag!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|